Tanda2 awal sebelum detect pregnant

Salam momies2 semua..nak tanya tanda2 awal yg momies semua rasa sebelum detect pregnant apa ye?

59 Balas

Xde selera makan.still RSa biasa la kdg2..Demam teruk 3-4 hri xnak bgun..skit kpala sgt..tpi time tu xthu Pon prgnnt.. jenis susah nk sakit demam..lepas dri tu sakit nip.. time nk Sabun je xnak bg kena jari.. sebb pedih sgt.. xleh sentuh lgsg.. time tu fikir mybe nk priod sbb kdg nk period skit juga.. selepas 1m kemudian RSa angin 1bdan + perut rsa angin sgt.. xtrfkir lg prgnnt sbb Blum smpai time nk priod.. pegi berurut n letak minyak panas.. tpi hmpir smgu xok.. atas nsiht kwn cek upt..tpi takut2 sbb pnh lewt 2mgu tpi kosong.. cek mlm terus 2line.. tpi cek pgi kosong.. still cnfius n buat LG lepas 2hri kputusan ttp sama.pgi xde line.mlm ada line. Trus suami ajak pegi scan.rupnya dah Ada bby 2m+ 😅

5y ago

Nk bg gmbr Kat Komen xboleh plk😅

- Breast sakit Selalu seminggu sblm period ada sakit tapi 2 @ 3 hari je. Kali ni sakit berlarutan sampai lah sekarang - Letih Bila tiba waktu malam saya mula letih. Tido seawal pukul 8pm. Nak kata letih kerja, bukan baru kerja hahahaha. - Rasa lapar Saya makan 2 portion okayyyy hahahaha dah makan pun lapar lagi. Subuh2 lagi saya dah lapar. -Bhgn belakang badan naik jerawat - Missed period Saya memang track period tiap2 bulan. Cycle saya ada yang seawal 26 hari dan paling lewat 30 hari. Pasti bila dah lebih 30 hari still x datang period dicampur dengan simptom2 di atas, hati berbunga2 la mengharapkan ada penghuni dalam rahim saya hahahaha.

Mcm sy sakit breast yg tramat.. husband tersentuh pn kna marah.. xsyak lagi pregnant.. sb period inregular.. lpas sebulan demam on off.. sakit perut, kembung perut, sesak nafas waktu mlm, loya, muntah, sakit kepala.. pn xsyak lagi.. siap naik flight pergi holiday, pnjat bukit, jatuh msa turun bukit, naik bot.. mmg aktif.. naik moto jln jao.. pergi klinik nk check up knp slalu sakit, rupa2nya sakit sb pregnant.. hahaha! alahan terok.. alhamdulilah 1st scan 11mgu.. now dh 14mgu.. mmg xsangka kata pregnant sb dh malas nk mngharap.. cukup setahun aniversary kami, allah bg berita gembira.. hadiah yg paling bermakna buat kami..

5y ago

Rezeki sis mmg Allah nk bg..baby tetap kuat wpun sis lasak

Sy dlu sakit kt payudara sis...xblh nk pki bra,dh kembang smcm je n pling2 lucu sy xnk gitu2 ngn suami xblh sntuh skit sy akn mrh bnde tu smpi lh dkt sy nk bsalin😁😁😁,bby first xtau pon dh ade isi...sakit2 payudara smpi sy pkir bkn2 kne kanser ke ni sakit sngt smpi,sbb haid sy x tratur time tu yg x tau dh ade...pnjng crte🤭🤭

Rse pedih ulu hati. Makan ubat gastrik dgn antacid pun x jalan. Ingatkan gerd ke apa. Seminggu lebih jugak rse gtu. Pergi klinik doktor bg surat jumpa pakar sbb doc pun x tau sbb apa. Last2 decide nak check upt. 2 hari check double line terang pulak tu. Pehtu terus g klinik swasta check scan baby nampak dah.. 6 minggu da time tu..

Sakit breast yang xboleh nk sentuh.. Mmg sensitive habis! Then dmm2.. Pening2.. Late period.. Saya dpt detect sbb saya klo nak period takkan sakit breast.. Pena je late period bfore ni.. Tapi entah.. Firasat tu mmg kuat kata pregnant..

Saya plok sakit breas SGT2 ingt nk period lewat 3 hari sy beli upt test positif tpi sama2..2 minggu cek kt klinik dh naik doule Line terang2 ni..sy tk sangka ad plok sy punya brg semua dh BG ke org..tkpelh rezeki tahun baru 2020...

Cirit birit. Kekadang hidung jadi sensitif dengan bau. Huhuhuh lagi 1 husband notice die cakap sye bernafsu 🤔 and lagi 1 sye jadi sangat penat. Cepat lelah bile buat something.

Sakit kat payudara, seluar xleh nak butang dan selalu sakit kat bwh ari2...check2 lewat bru 3 hari check positif...Alhamdulillah..skrg dah nak masuk 10 minggu 2 hari...😅😅

Saya pulak start dgn dmam..xla teruk tp mmg sejenis ssh betol nak demam😅. Delay period baru check terus terang tang tang la 2 line. Now dah 22w alhamdulillah ttc 5months je