Tanda2 awal sebelum detect pregnant

Salam momies2 semua..nak tanya tanda2 awal yg momies semua rasa sebelum detect pregnant apa ye?

59 Balas

Klau sye badan dedau mcm nak demam, rse cepat letih and payudara rse tegang semacam, yg pnting kita slalu akan ade instinct yg kita pregnant walaupun lom cek upt mse tu hihi

5y ago

Amin insyaallah

tetiba demam panas seram sejuk.. period lmbt smggu.. mood mmg swing gila.. hangin marah² tak psal.. husben pelik dgn sy.. dia sruh cek upt.. haha.. mmg sgkut dh time tu..

wasalam...sy sebelum detect pregna t asyik lapar je.....asyik nak mengunyah je mulut ni...skrg alhamdulillah dah 21 week..😍semoga Allah permudahkan urusan kita semua

Breast sakit berdenyut2 for 3 weeks then buat upt test double line..pergi klinik cek upanya dh 5 weeks..alhamdulillah..skang dh 9 weeks..dh nmpk heartbeat bby dh..

Sy skit breast, pastu start letih mcm org xckup tido pdahal terlebih tdo 😆😂.. Lenguh pinggang n pggung... Pastu asal mlm je rse pnas bdan demam kura² 🐢

Kalau saya tiba² jadi pemalas, kalau masak tak nak makan, asyik nak tidur je .. Pastu sakit pinggang then kerap sgt gaduh dgn husband walaupun benda kecik 😆

Sy sblm tuh rsa pinau mata... Mcm power spek naik... Bgtw suami pinau mata laa.. dia kta pns kot.. xexpect kta prgnant... Siap p mndi sungai bgai..

Rase payu dara berdenyut² puting terlebih hitam.. Cek upt terus naik 2line terang.. Lpastu alahan teruk sampai tak mkn nasi 2bln..

Muntah, pening n cpat penat.. Mula2 cek upt negatif so tggu priod dtg.. Xdtg2.. Dlm 3 hari cmtu cek skli lg alhmdulillah positif..

Pyudra tegng..sakit sgt..prut plak lebih sakit dri senggugut..pstu priod lewt shri je da test upt.. Sbb slalunya ontime