18week dan masih cuba berpuasa

Salam semua. Sya nak tnye. Sya pregnant 18w dan masih cuba berpuasa. Sya mampu berpuasa tapi rsaukan baby. Mcm mna sya nak tau kalau baby x ok ye since 18w still xbleh nak detect pergerakan baby. Ada tanda2 or symptoms x kalau baby xok ?#1stimemom

2 Balas

sy 19w try puasa first ritu mmndngkan sy dah rse bby gerak. tp smpai tgh hri snyap je. risau jugak ni first bby lps gugur last year. jd sy try bukak puasa aktif pulak bby🤣

Saya 23 weeks , masih full lg berpuasa . Selagi kita rasa dia gerak inshaallah okay , kalau rasa tk larat atau ada rasa sakit tu berbuka je . Asalkan kita cuba berpuasa🤗