17w ,kandungan kembar dan puasa

salam momies.. ada tak kat sini yg ngandung kembar, mcm mana dengan puasa momies .. ? sy ywin pregnancy , BP sy low (85/55) HB border (10)... sakit kepala sangat2 sebab xmakan lah kot.. sy berkerja,mcm xlarat sgt.. tapi gigih nak puasa..(sbb rse berdosa xpuasa) sy saje tanya kat sini, jgn kecam ye. komen murni2 je. rase nk kecam, pls not here. 🤭

4 Balas

Klu awk rasa bdn x selesa, berbuka sahaja ya. Mcm pnglmn sy last year, wktu tu dh 34w, bby yg sy tunggu 3tahun lama ya setelah beberapa kali misscarriage.. lngsg x gerak dari lps sahur..sy usik2 pun xd respon. Tak lama lps tu rasa nk pitam.. Sy terus berbuka, Alhamdulillah bby bgerak bila usik2. Punya la menangis takut apa2 jd.

Boleh puasa dulu pastu kalau tak larat, terus berbuka. Sepanjang sebelum bersalin lepas Ramadan ni nanti, cuba ganti sikit sikit puasa. Sebab nak puasa penuh terus 30 hari tu bahaya juga BP & HB rendah tu.

Awk.. awk pregnant twins tu, jgnlah puasa dulu, nanti lps beranak apa semua, awk ganti puasa ye, risau pula tgk, sbb BP awk pun rendah, HB rendah.

Sama lah sis. Tak larat dah nak puasa tapi rasa berdosa tak puasa 😂 tapi tulah kena fikirkan anak jugak