pengalaman hamil kembar

hi mommy...boleh share pengalaman mommy yg pernh prgnant kembar??ape tanda2 yg jelas kalo prgnant kembar ye??sye bru msok 7 weeks...tp perut mcm dah nmpk pulak...suami kata,die dpt rse sye mcm prgnant kembar...sye tak scan lagi...skrg ni saya try cari info tanda prgnant kembar...kalo btul kembar,alhamdulillah..kalo tak kembar pon tkpe..yg pentg bby sihat je...jgn kecam ye mommy..sye cume nk tahu saje#bantujawab #SeriusTanya

7 Balas

Kalau sis btul2 harap nak ad anak kembar, sy doakan suami sis mulut masin mcm suami sy ? msa 6-7 weeks mcm tu ttba sja suami pgg perut ckp "kembar anak abah ni". Sy pun marah2 gtu la sbb ayy tak sedia sy klau dua baby trus sulung. 8 week p scan smula nampak dua baby, btul2 mcm suami ckp ? tp sblm tu sy ad instinct dh knp mcm rsa bwk dua org tp sy tolak tepi jauh2.. Lama lps tu bru sy terbuka hati luas2 utk sedia terima dua anugerah ni ?

1mo ago

?

awal2 selalunya perut dah nampak sebab angin sis, perut kembung. kalau kembar pun, baby dalam pelvic space lagi, belum keluar ke abdomen jadi takkan nampak lagi. kena scan baru tahu. and selalunya kalau kembar simptom pregnancy ie mual2 etc lagi teruk sebab HCG lagi tinggi dari pregnant single.

1mo ago

yeke sis??tkpela...twin ke tak yg pentg ank lahir sihat je...

nanti dah 8 minggu dah boleh scan lepastuh dah boleh buka buku pink dah . kene scan dlu baru tahu kembar ke tak . sebab spupu sy kurus , dia mengandung kembar tapi bila dia dh 8 minggu perut dia blum nampak lagi . dah scan baru dia tahu , dia dapat kembar .

1mo ago

yeke???bes nye prgnant twin...tkpela...sye cume nk tau je pngalaman mommy2 yg pernh prgnant twin...tgok mcm sronok je dpt twin..hehehe

pengalaman Sy.. Sy alahan teruk,x sama MCM prgy anak2 yg lain..bila scan.. doktor sah Sy prgy twins.. Alhamdulillah.. memang x sangka sebab xde keturunan.. doakan Sy dan baby sihat dan selamat, dan di permudahkan bila nak bersalin nanti..

1mo ago

yeke???ssronok nye kembar ye...sye doakan sis dan bby slmat brsalin nnt ye

saiz perut xbermaksud apa2..biasanya mmg perut jd sedikit bloated masa awl kehamilan. sy dpt tahu pregnant kembar pun melalui ultrasound.

1mo ago

alahan teruk smpai 20w.

Sis nakk gi scan bila tu? Dah call kk ke? Mcm saya lepas nampak heartbeat baru call kk utk bukak buku pink