susu untuk baby 2 bulan

salam mom sapa2 boleh share susu yg tak kembung, tak kahak, tak sembelit. baby saya dah try dupro, nan lactose free, enfalac baby.. jadi tak berak 4 hari dah.. berkahak sampai tersedak n susah menyusu..

9 Balas

Sukar nk recommend sis. Sbb kalau saya suggest pun belum tentu anak sis serasi. Mcm saya dulu awal2 kawan suggest s26 sbb sesuai dgn anak dia tp anak saya minum sembelit. Try karihome sbb org suruh juga tp anak saya kerap muntah sampai kuning2 warna muntah. Enfalac GE berkahak teruk. Last2 saya muhasabah diri utk fully bf je. Penat nk try error & harga susu keras. Alhamdulillah sejak kerap df susu badan saya terus stable. Anak pun takda sakit2 dah

Baby Sy Pun byk Masalah .. Sy Tukar 6 Jenis Susu semua X Jadi .. Last2 Sy Tukar Susu Jenis ke 7 Baru ok... Frisolac AR nak dekat 2 Bulan .. ok X ade masalah Baby Sy 3 Bulan

1mo ago

ye ade tin kecil saje Harga rm 55 sis

Saya bagi baby saya minum frisolac biru dari baby umur 1 minggu sampai sekarang. So far ok. Baby jarang kembung, tak sembelit, najis kuning cantik macam minum susu badan.

1mo ago

brpa hrga dia ya sis. ada tin kecik ke

keep try and error sis. sbb susu fm ni ats penerimaan bby...lain bby lain kesannya. cuba la search kt kedai2 bby.

Cuba lagi mommy. Susu formula memang kena try and error. Kalau awak dah buntu, boleh minta advice paediatrician.

jd kena teruskan mencari try & error la mommy.. tak tahu apa anak sesuai kan. sbb anak sy dupro elok je

sy pakai ducht baby..alhamdulillah xde ape..kahak tu mungkin sbb susu pekat xsilap lar

sesuai dekat ank org..belom tntu sesuai dgn ank kite...Keen try n error

Cuba Karihome