Newborn sembelit

Hai semua. Baby sembelit dah try banyak susu, mummy ada cadangan ke untuk susu. Setakat ni baby dah try susu dutch baby, lactogen, dupro, dupro soy, nan lactose free. Semua nya sembelit baby berak tahi keluar ketul2 🥲

5 Balas

continue to try and error... sorry awk if klu ibu decide bby minum fm mmg ini la kena hadap...sy dkt 10 kali tukar baru dpt yg ngam. tu pun lps adjust sukatan susu. lactose free jgn bg suka2 pd bby..itu utk bby yg alah susu biasa. klu dia blh minum susu biasa, cari susu biasa sahaja.

Cuba puan try aptamil. Dkt hukm nurse pakai yg ini. Apa2 pun try and error ya utk fm. Tak semua yg okay dkt baby lain okay dgn baby puan. Moga dipermudahkan urusan.

3w ago

Sambung… saya pun mula2 pakai aptamil so far berak okay alhamdulillah. Tapi saya masih usaha df

Try Bagi Susu Frisolac AR

Try snow…