Kene seluk

Salam mntakk tolong sangat jawab spe tau, sye checkup 1/9 kene seluk baru 2cm, then lepas kene seluk tu bleeding. Doktor kata tu effect kene seluk, n suruh balek. Semalam pun still bleeding tpi dah kurang n stopp. Call hspital dia kata sllu anak first amek masa lama untuk bukaan tu so dia kata kalau beserta sakit baru datang. Sampai ke harini hari ketiga sakit belum ada tpi bleeding bnyak berketul tu. Tu effect dari kene seluk ke? Selalu kalau kene seluk berapa lama dia bleeding. Sebb sye blum ada rse sakit apa2 tapi ada bleeding. Skrng pregnant 38 w 6 hari

8 Balas

anak 1st memg lambat sikit bukaan, saya walaupun tengah tggu Hari nak bersalin anak no4 selagi takde Rasa sakit saya Tak ke hospital.. dah sakit 5-10minit sekali Baru ke hospital jarak Rumah dgan hospital 35minit, nak g awal2 malas nanti lambat pulak proses nak nunggu bukaan n terperap kat wad.. lagi2 Ada anak 3org kat umah xdew org nak tengokkan.. Semoga urusan bersalin Kita semua dipermudah..

2y ago

tulah betul, walaupun dah seluk belum tentu boleh terus beranak.. anak YG 1st dah sakit 5minit sekali Baru g hospital, terus beranak.. YG perit no2 n no3, no2 2hari duk wad Baru beranak n no3 2mggu berkampung kat wad sebab leaking 35w.. YG ke4 nie kalau boleh dah sakit betul Baru ke hospital.. perit dah duk lama2 kat hospital..

sama dgn saya.. saya kena seluk masatu baru 1cm.. mmg lps kena seluk tuu sy bleeding 3 hari jgk.. lpstu kluar lendir color coklat.. then esoknya saya sakit contraction yg kuat mcm senggugut. lpstu terus keluar air ketuban beserta darah sikit.. terus pergi hospital.. alhamdulillah haritu jgk bersalin.. tp nk tgu bukaan tuu ambil masa 7 jam jgklah sb ank first..

em maaf syaa tiada pengalaman sbb skrg pun tgh pregnant anak pertama 38w 1days , dokte ad bgi tarikh last cek up 9/9 if ad yg thuu nnti saya akan kena seluk juga ke utk cek jalan ? and hari hari juga pujuk baby ajak keluar awal 😭 due date 16/9 sebarang tanda langsung tiada lgi

2y ago

sy dh dua kli bsalin , kena seluk mse serah diri je . serah diri sbb ade tnda . mse tu mmg hari due . so doc seluk nk tgk bukaan . dh 7cm . trus proceed LR. mybe yg kena seluk awal sbb dyorg ade tnda sakit kot . tk sure jgk . sbb sy rse sakit biasa2 biarkan dlu . baby tgh sempit kan , dia kerap mngeras . skrg ngdung baby no 3 dh start sakit tulang blkg kita n pinggul . 38weeks

Maaf puan, klu puan rasa was was pergi je hospital semula.. Even tho diorg kata selalunya anak 1st lambat bukaan.. sy anak 1st datang hospital sbb bloody show, cek bukaan dh 4cm. Then bbrp jam kemudian sy bersalin 😅

saya bru leps seluk bleeding jugak tpi satu hari je sis .lpstu tk bleeding dh ..ni bru siap bersalin .sis tu dh tanda bersalin cume contraction tkde lgiii..nty rse sakit teruk mcm sengugut

sy waktu anak first, kena seluk 2cm. masuk induce ubat terus. lepastu kena seluk lg dan lg nak tengok berapa cm. malam tu baru turun tanda darah, esok pg terus bersalin

sy Pon baru Lepas kene seluk 1/9 tp takde bleeding. jalan Pon 0 lagi 😅

Ya sis.. sy pon lepas kena seluk, selalunya berhari jugak bleeding