Induce

Hi, saya nak tanya, ada tak kat sini pernah kene induce sebab air ketuban kurang? Salin cara normal?. Saya 36 weeks, baru harini detect air ketuban kurang. Terus kene admit ward n doc buat induce cara seluk, bukaan baru 1 cm. Kalau bukaan still takde progress juga. Sabtu ni kene masukkan belon. Sakit tak masukkan belon. Kene seluk pun dah seriau. Nikan belon ?

2 Balas

Kalo dgr pengalaman kwn saya. Kata skit msok belon. Tp sis kne gagahkn juga bjln masa da msok belon tu. Sbb bukaan lbh cpt kalo jln bila da msok belon

Masa masukkan belon xskit lg sbb belon kempis. Once dia letak dkt posisi dan masukkn air dlm tiub tali, belon pn kembang. Bru la start rasa sakit...