kene seluk

Assalamualaikum ibu2.. Nak tnya la..klu kne seluk mmg keluar darah ke..bkn pkai muncung itik tu..tp seluk pkai jari...utk cek bukaan ..tq

23 Balas

huuuu...pengalaman pertama kene seluk,.ngerii.. hahaha..asik kne marah,.puan jangan kepit,xnk mcm tu, rileks2,klu x susah nk beranak ni...😂 kali pertama kne seluk ade jugak perasan kua darah sbb pas kne seluk tu terus bgn pegi toilet,doc masukkan ubat berak, kali kedua dan seterusnye xtau darah byk mane kuar sbb da masuk labour room dgn bukaan 3cm...sy pecah ketuban awal,.

Br ni sy mcm ada leaking air.. So doc cek guna muncung itik kot2 air ketuban dh pecah.. Ngilu2 sejuk gitu.. Nk cek bukaan mmg kena seluk lah... Dh lepas bersalin, doc cek jahitan luka pun dia seluk lg..

4y ago

Sama sy.. Terketar2 kaki.. Doc ckp kangkang2.. Kita menahan sejuk n ngilu.. Haha

Hsptal tmpat sy bila prlu shja dorang akan guna mncung itik..slalu main seluk..sy masa kene seluk..sakit tu mmang skit tpi xbrdarah.m

Ada doctor kalau kita dah dekat due, dia akan seluk dan koyak kan cervix opening kita, nak bagi buka cepat.

mmg akan keluar lendir berdarah sikit. sbb dia dah seluk pintu rahim kita. darah tu dari pintu rahim kita.

Knp esok trikh due tp mlm ni trbaca status nii...🤢🤢🤢 Da rasaaa seriauuu pulak😆

Waalaikumussalam, setakat pengalaman saya kena seluk untuk check bukaan, tak keluar darah.

normal..lepas kena seluk mmg akan keluar darah..sbb die cek bukaan jalan kita dh berapa cm kan..

2y ago

slalunya drah kluar juga ke esk tu??

wsalam , da penah kne smpai bdarah , sbb mse tu kne tahan wad da dye nk cek bpe cm 😁

sy bru blk dr hosp kne seluk.. bru prsn ade kuar drh sikit mcm wrna pink mcm tu