Perjalanan Jauh

Salam... Mintak pndpt ibu2 semua... Sy due bulan 3,tp mertua ajak prgi tganu pertengahan bulan 1...sy agak risau nk brjln jaoh sbb ni baby first sy... Sy tkt terjd ape2 yg tk di ingini... Lgpn sy ade gdm tk thu due sy tu btl2 ke tarikh sy nk bersalin... Skrg ni sy dduk kt melaka... Tp nk brjln ke tganu... Bole ke?? Sbb masa nk prgi tu pn kndungan da 7bln lebih da... Mntk pndpt ye semua... Terima kasih...

2 Balas

Sye due bln 3 jgk. .fmly blah suami br kehilangan ayhnda tercinta 11.11.2019. .so mrka adk brdik pakat utk buat kndri 40 hari time raya cina. .mula2 sye pk nk naek flght. .sbb suami org klntn. .sye mtk ondpt pde semua. .pde mcik2 sye. .mcik sye ckp bttr rhat. .walau naek flght. .bncg jgk ngan suami. .kalo sye ikot. .sye mmg kne stnby bag baby jgk. .sbb time 2 da nk msok 8bln. .bla suami pk2. .xpela. .sye je blk. .awk rhat kt uma. .hosp blkng uma je. .(hosp selayang). 😊. .sye pon x brny amik risko. .tmpt org kn. .so sye pon pk oke la rhat kt uma. .😊. .da sarat2 mcm 2 nk jln mne2 pon rse x lrat. .nk hyk rest. .pde sye. .xtau la pde pndgn yg laen. .

4y ago

Sis yy first kn. .kkdg org kta yg first mmg lmbt skit rse. .sye ny yg ke 3. .17w da rse skit2. .InsyaALLAH jgn rsau. .dye blom.nk aktf sgt. .sye pon jns prt tbal. .🤭. .6bln ny br nk nmpl bby bump. .2 pon x brpa nk nmpk. .rmai tnye. .sye ckp je prt tebal. Hehhe. .asl si kcik ny shat je dlm rahim ibu dye. 😘. .tgu nk msol 7bln nty. .ligat la dye. .🥰

takde masalah sis. sy pun masuk trim 3 dah 7 bulan masa tu sy byk ikut suami outstation smpai 8 bulan. sambil2 tu ambik peluang bercuti sekali sebelum ada baby . gdm on d/c. mkn masih kena jaga masa tu. positif je masa tu & make sure baby cukup gerak 10x . bawak buku pink juga.

4y ago

Pinggang sis sakit2... Skrg kerap sgt sakit pinggang...lps tu sakit kepala smpi brdenyut...