Buntu

Salam ibu2 semua... Nak tanya pendapat... Skrg ni sy tgh buntu.. Tk tahu nk buat keputusan... Cerita mcm ni... Arwah mak sy baru je meninggal 1/9/2019 hari tu... Keinginan sy utk mak kandung jaga sy mase pantang tk kesampaian... Hanya angan angan je... Nk dijadikan cerita, family blah suami(mak mertua) ajak berpantang rumah dye, termasuk akk pada suami sy... Seboleh boleh suruh berpantang rumah family suami... Skrg ni sy tk thu nak buat keputusan... Sebabnye yg pertama,sy masih ade ayah kandung yg perlukn sy untuk hiburkan nye... Nk2 sy yg sorg je pmpuan dlm keluarga.. Dan yg sy kandungkn ni pulak cucu pertama ank pmpuan dye.. Kiranye sy ni penganti arwah mak sy... Yg adk bradik lain smua lelaki... Yg kedua pulak, sy tk sanggup berpantang rumah mertua sbb mak mertua ade jge cucu dye yg lain... Cucu ank pada akk suami sy... Yg sy tk bole sbb ank lelaki dye yg berusia lingkungan 2 ke 3 thun yg sangat2 nakal... Tk menghormati org lain... Salah 1nye sbb dye selalu baling barang, dan pukul2 bahagian bdn sy... So skrg sy jd serba salah/buntu nk buat keputusan... Dan ank pmpuan dye pulak bila sy ade dlm bilik terus masuk suka2 hati.. Even da kunci pn dye bole masuk melalui pintu tandas... So jadi tk selesa bile nk baring2... Skrg ni ape yg sy bole buat? Dan ape keputusan ibu2 semua kalau jd mcm sy?? Tlg bg pendapat ye semua... Tq

1 Balas

Kalau sy ditmpt sis, sy akan pilih ayah sendiri.. Jaga hati ayah kita sendiri lg penting dr mertua, dia yg besarkan kita dr kecil sampai dah kawin.. Tp minta kebenaran elok2 dr husband.. Kalau berpantang dkt kmpg and ada extra duit buat sementara berpantang ni upah org utk jaga.. Mcm confinement service.. Ambil siang je, 9am - 6pm

5y ago

Kita berpantang nak selesa, aman, takde gangguan.. Nanti stress asik nak marah je kang penyakit lain yg dtg.. Cuba cari pembantu boleh tlg sis masa berpantang nanti..