Discharge beserta berdarah

Salam. Minta pandangan n pendapat pd yg pernah lalui atau tahu tentang ini. Last period sy pada 7Nov dan regular. Pd 6Dec sy ada discharge beserta sedikit darah. Pd hari kejadian takda bersama husband dan discharge berdarah ni keluar bersama air kencing serta tak melekat pd panties. Ingatkan nak datang period tapi smpai ke hari ni takda period pon(8dec). Adakah sy ada fibroid punca kepada pendarahan ni? Upt pon sy dh buat, result -ve. Nak pegi klinik tapi takut. Help me 🙏

5 Balas

Sy pun bnyak and kerap discharge tp takde darah.. sy call Hospital tanya dia sruh sy pegi checkup KK.. tapi doc mention kalau discharge sekali ade darah kene terus pegi Emergency/Pac untuk doc check.. sbb normaly kandungan bawah 15week kalau tak silap its high rish untuk miscarriage.. kalau sis tak pregnant pun sis kene pergi jugak Hospital untuk dapatkan rawatan doc, sis better terus pergi hospital.. semoga dipermudahkan segala urusan and takecare..

5mo ago

terima ksih puan. insuaAllah sy terus ke hosp esk

Pergi clinic je sis. Dari tertanya tanya. You TTC ke? Kalau ada mslh hormone, dr akan advice apa yg perlu you buat. Kalau ada problem pcos/ kanser/ fibroid/ cyst ke, at least boleh detect awal. Tak perlu takut dgn dr, dr takkan suruh awak buat benda bahaya pun. Jgn delay2 ya sebelum terlambat and menyesal kemudian hari. Tc

jumpa doktor sis. doktor pun takkan tahu darah tu disebabkan apa kalau dia tak ambil complete history dan buat pemeriksaan, lagi lah mommies kat sini. moga yang elok2 je ya

Tak boleh nak agak awak. Perlukan pemeriksaan lanjut daripada doktor.

Kalau masih belum period, better pergi jumpa dr 😊