Keberkesanan pregnancy test

Salam semua , sy ingin bertanya ttg pregnancy test jenama hitomi atau mamma perfect . Ada sesiapa yg pernah guna & boleh share pengalaman keberkesanan atau tidak pregnancy test ni ? Sy share sedikit ttg pengalaman sy . Sy mmg pakai jenama ni sejak sy mula ttc drp awal perkahwinan , 3 tahun lalu . Tp setiap kali guna , mmg -ve . Takpernah muncul double line mahupun samar . Bulan ni lepas habis period & bersama , sy cuba test . Muncul double line yg samar tp jelas utk dilihat . Sy masih ragu2 pd result , jd sy minta suami pula test menggunakan air kencing dia . Result -ve . 2 kali sy buat pd suami tapi tetap -ve . Tp result sy +ve . Samar tp jelas . bulan lepas pun dpt result yg sama tp selang 2 minggu sy period . Suami sy merantau . Waktu dia tiada , sy pernah saja2 guna prgncy test utk tgk sama ada boleh dipercayai atau tak , tp mmg result -ve . Sy juga pernah gunakan pd kakak sy yg baru mengandung , mmg result +ve . Mcm mana ye ? Boleh tak kongsi pengalaman pd yg pernah pakai jenama ini & boleh bgtahu mmg berkesan atau tak ?

2 Balas

brand mama perfect tu ramai ckp scam .tp ada je yg dpt positif n btul2 preg .apa kata cuba guna upt jnama lain..

10mo ago

Baik . Sy cuba tukar jenama lain yg trusted 👌

test lagi dgn upt jenama lain pulak. klau still tak sure, pegi klinik buat upt kat sana

10mo ago

Okay . Sy cuba beli yg lain . TP nt mmg akan ke klinik utk kepastian .