Ambik atau tak ambik Ubat gdm

Salam. minggu 23 saya sangkut gdm, lepas mgtt yg kedua sbb berat badan naik mendadak. Jadi, doc suruh pantau bsp dlu sebelum dia bg ubat.. lepas review bsp, doc bg ubat sbb bsp tak brp cantik. Jadi saya nak tanya sis sekalian, apa pro and cons ambik / tak ambik ubat gdm. Tgh serba salah

22 Balas

sya 28 week..on ubat gdm sdh.demi kandungan dan ibu kena.juga mkn....harap ok lah gdm...4 kali cek gula....semoga kita semua dlm lindungan ALLAH....doc sarankan ubat demi ibu dan baby..kena kawal pemknan juga ya ibu2