GDM

Normal ke YG Ada kencing manis Ni urine sangkut glucose?? (Ada gula) Sblm2 ni urine ok.. Ada kemungkinan x.. if urine Ada gula akan on ubat??? Jmp doc .. doc ckp x perlu buat apa2 or on ubat sbb normal klu GDM urine Ada gula??? BSP cantik je

GDM
7 Balas

hari tu checkup klinik tiba-tiba urin glucose 4+. kena repeat mgtt,bp dan urine albumin.mgtt okay semua okay. lepas 2 minggu checkup lagi sekali urine saya neg glucose. banyak minum air masak,jangan makan manis2,jangan makan lewat malam dan kurangkan makan nasi. nak manis makan buah tembikai 😋

4y ago

Saya mmg dah sangkut kencing manis slps minum air gula 🤪🤪 Tapi baru2 Ni je urine sangkut glucose.. Nk2 plk skrg craving manis2 😪

Saya GDM On D/C.. Alhamdulillah Dari First Bukak Buku Pink Sampai Lah Tengah Menunggu Hari Je Ni Tak Pernah Pulak Sangkut Kencing Kotor Atau Kencing +VE Glukos.. Bergantung Pada Tahap Badan Ibu Masing² Kot? 😊

Utk on ubat tu bergantung pada bsp kita. Ada gdm tak semestinya urin ada glucose. Sy pun gdm jugak. Urine kejap -ve glucose, kejap +ve. Kena banyak minum air masak.

4y ago

Alhamdulillah. Ayat sy tadi ada typo😂. Sy dah betulkan

klu tmpt sy kk.. urine ada glucose trus time tu jgk cek gula bsp .. mmg tinggi.. mmg kne bebel😁... gdm on diet control ye sis.. kerap mnum air sis..

4y ago

hihi yela.. sy cek hr tu tinggi.. tp mmg sy on insulin... kdg rajin mnum byk air.. kdg x mnum jd skit pinggang

hai sis nk tnya bape hari eh kk call gtau kita ada gdm . bru je mnum gula ni 2hari lepas.. brdebr2 plak tnggu result hehe

4y ago

ok terima kasih

klu buat bsp,kena p klinik ka

4y ago

Kat Farmasi Pon Boleh.. Lagi Senang Kalau Ada Alat Sendiri 🤗 Macam Saya Beli Alat.. Bila Tarikh Kene Buat BSP Sama Dgn Tarikh Checkup Baru Buat Kat KK Sekali..

BSP