barangan baby

salam mau tnya...klu mau beli barangan baby ,perut tu brapa bulan baru dpt beli ah?

2 Balas

Wslm. Saya tak ikut pantang larang org tua2 masa mengandung yg ckp tak boleh beli brg baby awal2. Saya beli sikit2 masa kandungan 5 bulan. Belum lengkap sepenuhnya dah kena pkp hari tu. Takut nak keluar ruma pegi shopping. Nasib baik dah 80% lengkap,jd encik suami je yg pegi beli cukup barang mana yg tak ada. Lg pun kalau beli sekali memang tak mampu. Alhamdulillah ada hikmahnya

Sy 12 mnggu dh bli barang skit2..dh lengkap smua.. dah basuh n packing msuk beg n box pkaian bby.. now sy dh 24 mnggu so bole reht jew.. xsalah bli awl2 tngok bdget sis klau bli skit2 xnmpk duit bnyk kluar.. tu pn kna ada List pe yg prlu bli..