Kencing tak lawas

Salam, macamana nak kurangkan kencing tak lawas. Baru 13 weeks last week start kencing tak lawas. Kerap ke tandas. Saya pulak bukan jenis kerap minum air ? ada tips apa2 atau cara nak kurangkan sebab pernah terbaca lepas kencing berdehem 3x & selawat

8 Balas

rujuk doc , sometime kencing tk lawas tu kena kencing kotor , , dia akn bg air ubat lawas kencing , situasi awk mcm sy hritu masa tgh kja , then skli kejung perut , even dh minum byk air n kjp2 g tndas ,

Tkde tips lain sis, tips dia kena kerap minum air kosong je. Kena minum air ye sis. Nti kalau kena kencing kotor lagi sakit. 3l je sis shari. Minum sikit2 dr pgi

5y ago

InsyaAllah terima kasih 😊

Kerap kencing ni lagi baby besar lagi kerap ulang ke toilet kencing. Memang akan macam tu. Sabar la ye. Kalau was2 jugak gi jumpa doc.

5y ago

Makin baby besar makin kerap la kencing. Minum air banyak pon takpe. Bagus cegah dari kencing kotor 😉

Banyak kan minum air kosong sis baru lawas kencing , takpun makan buah yg banyak air macam tembikai ke

banyakkan minum air 0 sis..In Shaa Allah kencing lawas

Boleh amalkan air barli sis klu kencing xlawas..

Kerap mnum air kosog sis time pregannt ni

kene minum air suam