Anak suka mengeliat

Salam macam mana nak bagi anak tak mengeliat? Anak saya umur sebulan lebih kuat sgt mengeliat sampai ganggu tidur die.

3 Balas

mmg antara refleks baby ialah mengeliat. benda tu normal dan tak boleh nak halang anak mengeliat. ibaratnya cuba halang anak menguap. sesuatu diluar kawalan kita. waktu tidur cuba bedungkan sedikit ketat untuk bagi dia lena sikit

Baby saya pun sama. Lepas tu kuat mengeram. Kadang2 sampai merah muka. Tapi mak ayah cakap itu normal. Baby dalam fasa nak membesar.

memg mcm tu.. nant lme2 akan bkurang..