Hb Low

Salam, macam mana naikkan hb... Setakat ni hb saya 10.3... Doktor klinik sarankan makan ubat 2 biji 2 kali sehari... Saranan lain utk cepatkn naikkn hb camne...

25 Balas

Selain ubat-ubatan tu, boleh juga cuba makan madu dan kurma setiap hari. Madu tu cari yang elok dan original ye.

cubalah apa yg member sarankan.. sy dulu pun sama... hb rendah.. sy follow apa yg member sarankan tu. semua sy dah makan tp hb rendah juga... last skali sebelum bersalin hb baru naik semula setelah makan pisang 40hari... ia bergantung pada antibodi seseorg.. kena cuba dan cari apa mknn yg boleh naikkan hb.. sbb setiap org x sama antibodinya..

Amalkan buah delima syg 😊

makan ubat tu 2jam before makan. samada perut kosong atau air kosong atau jus atau air limau kasturi atau betik (sebenarnya ada lg byk tp sy xingt) . kalau sy jus. pastikan bukan bersama nasi, milo, kopi, teh, susu dalam tempoh pengambilan ubat and dlm tempoh 2 jam before makan tu.

pati delima...