Barang Baby

Salam , Maaf saya nk tanya . Quantity mcm baju, bedung ,barut tu smua nak kena ad berapa helai ya untuk first baby yg dah berpengalaman.

2 Balas

Utk newborn bju bbyk newborn jgn byk sgt..nti bby dh naik age 2bln keatas xmuat dh nti kne pkai size lain..mcm barut bby memula sy bersalin ritu bli 10 helai...naik bby umo 2bln keatas topup lg barut...sbb time pns byk pkai barut..sbb bile pns bby xpkai bju..pakai barut dgn pampers n.stokin je..sbb berpeluh..jup ea sy share tuk memula ada bby..ritu pn sy pestime juge ..tnye dkt kazen..dia share list

5y ago

terimakasih sis

Masa saya jarang guna barut untuk bany tapi dalam 10-15 helai cukup kot selalu basuh (lagi pula saya guna barut saya masa baby lagi 😆), baju ni paling susah bajet sebab saiz newborn ni kecik, ada baby sekejap badan montel, bedung 10 cukup dah selalu beli 1 plastik ada 10 tu.