info pasal barang baby and mom bagi yang berpengalaman please 😁

hye semua saya nak tanya baju baby first sekali untuk pakaian baby newborn kena beli berapa helai ye ? dan barang-|| selanjutnya 😁 saya 1st nak jadi mom so taktahu 😭

1 Balas

Newborn takyah banyak tau mummy! Tak sampai 3 bulan pun nanti kena beli saiz lain pulak. Saya suka beli jumpsuit yang butang dari dada sampai kaki. Senang sarung je. Dalam sehari saya tukar baju dia 3 kali (kalau tak muntah atau kena kencing/berak lah). Untuk barang barang lain, mummy semak dekat sini https://my.theasianparent.com/checklist-barang-baby

2y ago

thankyouu share 😊