4weeks scan belum nampak?

Salam. LMP sy 15 may ikutkan kemungkinan 5w+ tapi sy test upt masih samar2. Clearblue digital tnjuk pregnant 1-2 (maybe kandungan 3-4w). Tadi sy scan doc ckp masih xnampak cuma dia nampak dinding rahim menebal. Kemungkinan akan turun period (chemical pregnancy) atau baru nk menempel. Sy assume maybe sebab terlalu awal scan sebab upt pun samar2. Ada kemungkinan ke maybe "lambat lekat" dari tarikh LMP? Sbb cycle period sy pun 31-32 hari. Ovulation day sy pun 17 hari bermula period pertama. Doc suggest repeat scan lg 2w. Mmg kalau 4w scan xnampak apa2 ye? Dlu anak pertama pun ikut LMP 7w tp scan 5w sbb just nmpk kantung saja. Tp lps repeat ada baby dah n anak pertama pun dh 6 tahun pun skrg. Cuma skrg risau sbb kantung pun masih xnampak 😅 sy sgt berharap sbb gap jauh n lama menunggu 2nd baby.

1 Balas

4w memang tak nampak lg sis 🤗 6w ke atas baru start nampak . 6w kebanyakkan ibu² dah start nampak kantung . 8w dah start nampaak jantung . ikut keadaan dan cycle si i u jugak 🤗 scan semula after 2 minggu ya 🤗 time dah 6w

2y ago

sama² 🤗 dulu saya tak tau jugak. saya ambik pengalaman lepas keguguran pertama. saya buat research sendiri saya ambik info penting, cari artikel berkaitan yang saya nak tahu dan follow tiktok doktor² yang buat konten pasal ikhtiar hamil / klinik2 yang buat konten pasal kehamilan, so boleh tahu sikit² dari situ . moga dipermudahkan urusan sis ya. jaga makan, asid folik jangan tinggal 🤗