Baby high demnd

Salam ibu..nak tnye cmne ibu handle anak yg xboleh duduk sorang..ank dh 2 bulan.saya skrg duduk dgn mak lagi..apa2 brgilir dgn mak kalau nk mndi ke mkn..cdg 3 bulan nk blik ddk dgn suami tpi ank plk jnis xleh dok sorang .msti meraung..klau tgah tido dlm buai tak enjut msti jaga pastu nngis selok..cmne kalau nk jage sorang2 nnti nk handle yer??

7 Balas

Bedungkan baby, baju pun pakai yg lubang2 atau nipis sbb cuaca skrg pns, sy pakai buai auto, struggle ya pakai buai manual, bila benti dia celik padahal dah lena. Kena byk try n error apa yg sesuai dgn baby sis sbb ank sy lebih kurang mcm anak sis.. Siang mmg utk msk je. Lauk 1 jenis or 2 jenis itu yg paling simple,Kudapan roti, buah, biskut mmg standby in case baby tak bg cooperation, sy alas perut yg tuu. Insyaallah lama2 nnt sis dpt rentak nnt. Dah besar nnt dia la yg paling menyenangkan ibu nya nnt..

8mo ago

tulah ni buai bila berhenti terus celik mata terus nangis. Tu risau bila suami gi keje cmne nk tinggal gi tndas ke nk basuh kain ape smua..