Baby high demand.

Hai ibu2..baby bru nk masuk 2 bulan tpi msti nk berkepit je..smpaikan xleh tinggal.tido nak beriba..skrg duduk dgn mak lagi .nnti kalau balik duduk dgn suami..saya xtau cmne nk handle kalau ank xleh tinggal sorang..slalu bergilir dgn mak kalau nk mndi atau mkn ke ape..ibu2 buat cmne yer bila duduk berdua dgn baby..pastu time mndi waktu mula2 dlu baik je xnngis .skrg nk mndi msti nangis.

2 Balas

Anak saya yng no2 nak berkepit je sepanjang masa dengan saya sampai dia umur 9 bulan. Baru dia start main sendiri dengan abang dia & tak perlukan perhatian dari saya sepanjang masa. Masa awalawal memang penat sangat sebab anak sulung dah lapar nak kena masak untuk dia, tapi anak no2 taknak berletak langsung, memang dia nak saya pegang dia je. The only time saya ada masa untuk diri saya mandi/makan, waktu dia nap. Tu pun berlari pergi mandi/makan. Sebab kadang tk sempat habis mandi/makan dia akan terjaga balik. Kalau baby sis jenis macam tu, nasihat saya supaya tabah je & buat jadual harian. In sha Allah nanti makin besar makin dia ok. Saya fully housewife & duduk rumah sendiri dengan husband sejak awal kahwin

klu sis bley cbe letak baby da tdo dlm crib/baby cot sgt mbantu.. skurang2 nye ble baby tdo, sempat la buat keje lain/peg toilet/mndi mkn tyme tu.. Awal2 memg susah, sbb kte pun nak adjust mcm mne handle anak sorg.. lme2 kte akan tw pe'el anak tu mcm mne n kte bley snang nk handle.. anak sye 8 bln skg tbe2 x nak tggl.. lari peg dapur pun dye da mjerit.. so klu nak msk ke memg tyme dye tdo.. msk pun 1 lauk je.. tyme weekend potg bahan siap2 letak dlm bekas kcik2 dlm peti ais..