Baby high demnd

Salam ibu..nak tnye cmne ibu handle anak yg xboleh duduk sorang..ank dh 2 bulan.saya skrg duduk dgn mak lagi..apa2 brgilir dgn mak kalau nk mndi ke mkn..cdg 3 bulan nk blik ddk dgn suami tpi ank plk jnis xleh dok sorang .msti meraung..klau tgah tido dlm buai tak enjut msti jaga pastu nngis selok..cmne kalau nk jage sorang2 nnti nk handle yer??

7 Balas

anak sy high demand, blh kata masa nb tu naps all the time atas saya, kalau tak dia tido kejap. jd mmg sy tidur bila baby tidur lah. bila dia bangun dr nap saya tinggal je la dia gi makan mandi, malam lepas nyusu saya blh tinggal je dia tidur sorang2 dlm bilik dia, jd mlm sy bebas skit nk duk dapur ke apa. sy housewife now anak 1y2m & suami byk tlg terutama bab sedia makan

8mo ago

sama lah anak saya tu puan..nama pun high demand baby.. ada masa ok ok lah.. kalau tak berdukung la nak buat apa2, tak pun melepek je la layan diaa... dah tidur baru blh bergerak