Bayi x suka minum susu fm yg dibancuh ikut sukatan tp suka minum susu fm yg dicairkan

salam ibu2. sy buntu sgt2 dah. skrg sy fully bg fm kt baby. tp baby tak mau minum susu yg dibancuh ikut sukatan. dia lg gemar yg dibancuh cair. cth bancuhan, 1 scoop susu 2oz air. bila bancuh mcm ni laju ja minum and bolh habis cepat. bila bancuh mcm biasa dia minum lambat, dan tak habis pun. 10ml atau kdg 1oz ja boleh jln.. sehari pun tak cukup oz yg sepatutnya baby 2 buln minum. asalnya dia sembelit dgn susu2 murah yg sy dh cuba. skrg bg susu anmumlac, sblm ni anmum sy bncuh ikut sukatan ok ja dia minum. tu pun jenuh jgk nk habiskan. smbelit pun tak dah. tp msuk kotak ke3 ni dia refuse, dia lg suka yg dibancuh cair. kalau bancuh mcm ni, ber oz2 dia minum. sy seronok tp sy tau effect dia, baby akan susah naik berat, sawan dan kurang nutrisi. pls ibu2 tlg sy mcm mana sy nak buat dgn baby mcm ni ya? sbb skrg dia pun hb low. 9.6, pucat ja sy tgok. nnti akan follow up kk. susu apa yg boleh naikkan hb dan bg anak lalu minum ya? atau ad punca lain buat dia tak suka minum yg bancuhan biasa tu? 🥺🥺😭😭#pleasehelp #seriusnanya #firstmom #firstbaby

1 Balas

susu anmum tu pekat sgt and ade bau actually. kena carik susu yg cair mcm morinaga atau nan ha. harga lebih krg je dua tu.

1y ago

nan ha.