susu formula yg halus dan tak pekat

ibu2 boleh tak suggestkan susu yg halus and tak pekat bila bncuh utk baby 2 bln? baby tk suka susu yg di bncuh ikut sukatan. bila bncuh cair, lju je minum. tp tak elok utk dia, dia pun kecik jeeee. tlg ye. and nk tny kut2 ad yg cuba susu nan ha step 1,ok tak? sy ad alergik, takut baby kena nnti. ad yg kta susu ni elok utk cegah baby dr kena alergik. ingt nk try ni, tp tulah takut tk halus. #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

penerimaan setiap baby tak sama awak. awak sendiri kena try and error. mungkin awak boleh cuba yg jenis rendah lactosa ataupon lactosa free.

1y ago

cuba awak refer link tiktok dr doctor ain ni tentang panduan pemilihan susu fm https://vt.tiktok.com/ZS84W6ds3/

awak kena try n error kalau susu fm ni. ada baby boleh minum, ada baby tak boleh. awak boleh cuba beli paket kecik dulu.

1y ago

mcm2 dh beli sis.. mmg beli pek kecik. tp susu2 yg mahal2 ni takda pulak pek kecik. susah nk jmpak, klau ad pun kt shopee. kdai2 takda. baby shop tu takda...