Susu formula newborn

Bahaya tak kalau bg susu formula byk sgtbdekat newborn baby? Anak sy skrg dah 3 minggu lebih nak masuk sebulan, susu badan dah drop klau picit pun kluar setitik dua je. Skrg baby fully minum susu formula. Sy bg dia enfalac a+, klau ikut sukatan kat situ utk baby 3mgu dia kata 8kali penyusuan sehari, 2oz setiap susuan, total sehari dlm 16-20oz. Tp anak sy mmg kuat minum, baby boy. Sejam/2jam skali minum 2oz kdg xcukup bg lg 1oz. Total minum separuh hari je 17-20oz. Takpe ke kalau baby minum formula byk sgt sy risau pulak. Kalau minum susu badan byk xpe sbb susu badan mmg senang hadam n xde bahan2 tambahan lain. Ada tak mak2 yg mmg bg anak susu formula je tanpa susu badan? Pls help

1 Balas

Haah sis baby boy saya pon kuat minum.kena bagi jugak susu kalau tak dia asyik nangis

2y ago

awk campur susu badan n formula ke mmg bg susu formula je? sy dulu awal2 campur tp skrg susu dah start kering baby hisap 4-5kali dh nangis nk susu, so sy bg susu formula je kt dia. tp bg byk risau jgk sbb susu tu manis kan tp bg jgk sbb kesian dia nangis