anak susah minum susu waktu siang

Ada tak anak² ibu yg mcm anak sy ni.. Susah sgt nak minum susu.. dari dia 6 bulan sampai sekarang setahun susaaahhh sgt nak minum susu waktu siang or waktu dia belum tidur. Tengok baby lain bila bg botol susu senang je minum tapi anak sy tk mcm tu.. Tk taulah apa yg tk kena.. Semua jenis puting dh bg.. Susu mcm² dh tukar semua tk jalan.. Malam plk mmg berjaga la emak dia ni nk bg minum susu je.. Dia masa tidur je nk minum susu.. Bila dh berjaga tk nak langsung minum susu. Sy dgn ayah dia dah betul² buntu dh ni.. Mak sy pun tk dpt nk bantu sbb dia pun ckp tk pernah jumpa baby perangai mcm ni 😂😂😂 Kalau ada ibu² yg anak perangai mcm ni boleh share tk apa je yg korang buat untuk bg diorg minum susu waktu berjaga ye? Ini tak time tidur je baru nak minum tapi bila dah bukak mata tu nampak je botol susu ditutup rapat mulut tu haihhhh pening betul laa 😭😭😭 #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

1 tahun susu bukan keperluan dah. bykkn bagi dia makan berkhasiat. ganti kan susu dgn sumber calcium lain. boleh je bagi anak susu kotak full cream tu. ltk dlm cup, sippy cup, trainer cup ke ritchell cup ke. atau beli je susu kotak kecik2 dutchlady tu. xperlu pon nak sumbat susu sebanyak2nya time mlm. sbb atas 1tahun susu 3kali je sehari maximum. selebihnya adalah pemakanan. bagi makan real food. no salt no sugar.