tolong share pengalaman ya.

Salam ibu² smua. Saya nak tnya mcm mna ya rasa sakit contraction dan baby mengeras? Maaf taktau sbb baby first. Skrg dah 37weeks. Tolong ya share pengalaman semua ibu². Saya kdg risau jgk pikir nak bersalin ni sbb taktau apa lagi rasa camna ?

2 Balas

Sis xpenah rs bby mngeras ke?mksd sy mngeras yg biasa2 tu..mngeras yg bly tahanla..Tp klo yg kerap sngat mngeras stiap 5mnit 10minit pusing kanan sakit kiri skit tu tnda2 sis..Skit sgt yg xley bwk bncng tu sis g la hspital..

4y ago

Mengeras mcm cekang perut rasa mcm padat tu ke? 😅 klau yg tu slalu jgk rasa tpi tak kerap laa

Mengeras dan rasa sakit perut kejap2 tu baru contraction.. Klu mengeras tp xsakit tu bkn contraction ye..