LENDIR + DARAH

hi moms ,(MAAF GAMBAR SEDIKIT KOTOR) klau keluar lendir + darah mcm di gambar ni tanda bersalin dah ke ? ada sakit kat perut dtg kejap pastu hilang pastu dtg balek .sya 38w6d SORRY TAKTAU SBB FIRST BABY .TOLONG SAYA IBU” #firstmom #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

LENDIR + DARAH
24 Balas

kalau nak tau cm buka ataupun belum,kta bleh cek sndiri...boleh cek pangkal rahim kita..msukkan jari smpai pngkal rahim...kalu ada benda bulat lembut d pangkal rahim tu,ertinya cm dh buka🤭sy ank 3 orng sy cek sendiri..😅😅

2y ago

saya plak seriau dengar .btw thanks share lepasni kalau preggy boleh try check hihi

thankyou mommy” semua .saya dah selamat melahirkan hari yg sama juga lepas saya post ni hehe .lepas je keluar tanda tu malam nya sya pegi hosp cek bukaan dah 3cm ,subuh jam 2.14am keluarlaa malaikat kecil saya👶🏻❤️ alhamdulillah

2y ago

tahniah....slmat brpntang sis...

sy pon lps trun tanda darah + lendir, kontraksi makin kerap tp tak berapa kuat. tk nk prgi hospital lagi sbb tau msih awl nty kene balik smula. bile darah makin byk dan sakit makin kuat, baru g hospital. tu pon dari pagi start kuar darah smpai mlm bru g hospital, doc check bru 2 cm 😅

Kadang kontraksi palsu kalau sakit lepas tu hilang byk kan berjalan..kalau kerap jer sakit tanpa henti tu tanda nak bersalin sebab kalau pegi hospital nurse akan tgok jgak jika cm da bukak belum..

ni tanda bersalin dh ni sis . sbb sy pun haritu mcm ni . pi hospital cek bukaan 3cm . esok tu pecah air ketuban terus bersalin . semoga dipermudahkan segala urusan awak dan baby ☺️

Anak 1st dulu turun macam ni jugak pagi. Petang2 sikit baru contraction. Tgh malam baru pegi hosp sbb sakit sangat. Tapi 2 malam jugak bukaan sama je. Last2 nurse bukakkan jalan 😅

betul puan..tanda dah nak bersalin..get ready yer puan..pantau pergerakan baby sama..klu xyakin,terus g hospital untuk check up

yee tanda brsalin dah ni sis.. trus je pergi hospital.. 👍👌 Semoga d permudahkan urusan bersalin sis.. Aaminn.. 🤲

lau x trun tnda ..tpi bby mngeras je bawah perut dan .skit tu sejam skli je dtng. xthu sbb first Bby..

klau ikut pengalaman saya dlu Tu tanda nak besalin, sy trus je pegi hospital check2 dh ad bukaan 2cm