Baby kerap mengeras 38minggu

Salam & slmt pagi ibu semua. Sy dh genap 38minggu 1hari. Semalam dlm pkul 11malam saya rasa baby kerap mengeras tapi dlm masa yg sama baby aktif jugak. Aktif sgt & nak tido pon susah. Tambah dgn sakit cramp di bahagian ari-ari belah kiri, nak angkat kaki sakit sgt. Tapak kaki pun sakit gila. Kalau rasa sakit mcm ni kenapa selalunya ya.. adakah normal kerana baby masih aktif lagi? Tapi belum ada turun tanda lain lagi. Maaf sy kurang tahu sy first mom 🙏🏻 mohon ibu2 semua bantu share pengalaman. Tq ibu 🌹🌹

2 Balas

normal puan, kejap je dah tu nak bersalin . sy bersalin 38minggu 3hari sebelum bersalin tu mmg sy rasa semua apa yg sis rasa tu. semoga di permudahkan ye 🥰

Saya 38w2d, sebijik sama rasa semua yg di described ni. Harap dipermudahkan urusan bersalin very soon. Amin