susu formula

Salam ibu2 skalian..nk tnye,ada kesan buruk ke klu baby 3bulan hisap susu formula sahaja?sebabnya,susu badan sy dh smkin kurang dan sekali pam x smpi 1oz pn sebelah.tambah lg baby xnak direct bf.huhu?..mohon pencerahan

8 Balas

bagi je susu fm. awk sbg ibu lg tau keperluan baby. abaikan mereka yg terlalu obses dgn susu ibu. dorg x sama situasi dgn awk. syukur sgt la yg dpt bf baby secara penuh. yg anak demand susu lebih dr supply, tak salah ibu bg susu formula. ibu x kan sanggup biar anak kelaparan. ibu kan bagi susu, susu fm bkn racun pun.

it okey je sis ...smua ibu² nk yg tbaik tuk bby masing² kn..tp kn slu ingt susu bdn ni slh stu rezeki allah tuk kita. andai allah izin kn pasti dpermudhkn andai allah izin mlalui susu fomula inshaallah ada khasiatny n jgn bimbg kn. apa yg berlaku smua bersbb..sy doa kn moga bby sis sntiasa siht waalfiat.

4y ago

Aamiin..terima kasih sis.agk sedih sbb ni bru 1st baby

Xde buruk nye... Cari FM yg sesuai... Lau mummy bebtol nak bg susu badan cari ikhtiar untuk bykn susu... Boleh ambil milk booster.. Elakan mkn mknn yg milk killer... Displin kn waktu pam susu.... Sbb baby xnk direct kn... Lau mummy xjaga sume tu susu boleh drop.....

X de kesan buruk pun sis... Semua susu baik utk baby... Tapi klau nk ikut kn susu ibu lah yg terbaik... Anak sy dlm pantang sampai skg hisap fm... Alhamdulillah sihat... Kite tau ape yg terbaik utk anak dan diri kita

X de kesan buruk cuma antibody ank yg susu bdn penuh n x..beza dr segi ketahanan jer..cepat demam selema..nati bsr pastikan byk bg makanan yg berkhasiat...elakkan junfood.

Ish..xde kesan buruk pon sis..ade org dr bby lahir dah bg fm...kalau susu sis msih ada blm campur..topup dgn fm

Bukan semua orang ada rezki dapat menyusukan anak fully bf 🥺

4y ago

Tu la..agk sdih sbnrnya.dh cuba tp bby ttp xnk

Xpenah dgr susu ade kesan buruk...nk tnye tu fikir la dlu

4y ago

Cuba komen yg positif. Ada je risiko susu formula ni.. kalau tak sesuai.. Jangan bitter sgt sis 😁