alahan yg teruk

salam ibu2 semua...sy nak tanya ada tak yg alami alahan yg teruk...makan atau minum ape semua akan muntah balik...kadang2 tak larat badan nie...lemah sgt...makan ape je mesti kuar semula...kadang2 bila kat luar terpaksa tahan lapar sbb risau akan muntah dia khalayak ramai...mcm mana nk atasinya yer...tq yg sudi jawab..

17 Balas

Wasalam. Alahan sy mse 1st trim pun teruk sgt. Mkn mesti muntah. Brapa kali jumpa doktor bg ubat tahan muntah, brapa papan dh consume still muntah. Sis agak2 x bermaya sgt jumpa doktor. Diorg akan suggest mkn ubat tahan muntah dlu if sesuai sis boleh je proceed trus. Makan bila perlu. Mcm sy dlu, x menjadi. Slps beberapa kali pergi klinik, doktor pun kata sy dh lemah, air dlm badan kurang and finally kena masuk air 1 botol jgk. Lps dr tu Alhamdulillah. Bdn dh bermaya and selera pun okey smula