Tak ikot sgt berpantang

Salam ibu2 semua. Nk tny la...ade tak ibu2 kt sini yang TAK ikot sgt berpantang ni? Cth tak ikot sgt menu berpantang, pilis param ikot mood, berurut tapi tak kerap, berbengkung tp tak konsisten. Ade tak? Nk baca komen drp golongan yg TAK ikot ...nk tau ape reason and pndpt nye...ok ke tak ke.

33 Balas

mak jaga sy berpantang 18hari je lps tu terus out. sy mkn apa aja dh lps pada tu. masa berpantang dgn mak sy mkn nasi putih, ikan bakar atau ayam dan sayur air. tapi disebabkan berpantang sdri pulak, sy bedal semua. tapi tgk jgk atas mknn yg nk dimakan. masa preg ada benda sy x boleh mkn nanti masuk angin jd sy praktik sdri even tak berpantang sy xkan mkn benda tu. tapi sy perasan bila tak berpantang elok je susu dada sy makin byk sebelum ni. ipar duai duk pertikai sy x berpantang eleh dia masa tua ni pun sy nampak asyik sakit urat jd apa beza berpantang masa muda ke tak. sakit tetap sakit. saya percaya dgn senaman juga mempengaruhi gaya hidup yg sihat buka setakat jga mkn shj. husb sebelum ni percaya kata² akak dia ttg ilmu berpantang slps tgk sdri cara sy handle cara pemakanan terus dia support sy. dia dah tak larang sy mkn apa yg sy suka asalkan sy ada tenaga utk uruskan anak dan keluarga.