Baby

Anak saya dh 3bulan . Berat ikot umur cuma tinggi tak ikot umur . Mcmana nk bg baby tinggi ikot umur , baby bf & df .

2 Balas

Kalau nurse saya dulu, dia ckp takpe, baby kecik lagi, dia bg masa lagi. Tapi kalau nak tambah berat, ibu boleh makan makanan berlemak mcm goreng2 mcm tu hehe. Nanti tunggu baby dah 6bulan dah boleh makan pulak tgk progress mcm mana. Tak ikut graf tak apa lagi asalkan ada meningkat dari bulan lepas 😊

Awal lagi tu sis, nanti dia dah start makan boleh lah nak bagi makanan tinggi kalsium, etc