Tak ikot sgt berpantang

Salam ibu2 semua. Nk tny la...ade tak ibu2 kt sini yang TAK ikot sgt berpantang ni? Cth tak ikot sgt menu berpantang, pilis param ikot mood, berurut tapi tak kerap, berbengkung tp tak konsisten. Ade tak? Nk baca komen drp golongan yg TAK ikot ...nk tau ape reason and pndpt nye...ok ke tak ke.

33 Balas

sya berpantang sndri dan x ikut sgt pun rutin berpantang yg strict tue. sya beli set jamu berpantang tp mkn x hbs sbb ank kena jaundis . pakai bengkung kadang2 je sbb rimas kalo nak bf/df baby . makan hasben masakkan tp sbb sya berpantang kena bulan puasa haritue jd sya kesian tgk hasben , lps bersalin dua minggu sya masak sndri. kadang beli je dr luar sbb sya mmg xpantang makan jg , masa ank masi jaundis saja sya pantang mkn skjp . ank dh masuk 6bulan masi xprnh berurut lg setakat ni. badan ok je xda mslh. ank pun membesar sihat , alhamdulillah. berat sblm bersalin 70.3kg , 3bulan lps bersalin balik ke berat asal 57kg. sya kuat mkn tp perut cpt kempis sbb ank bf sepenuhnya.