Pendarahan awal kehamilan

Salam ibu2 semua... Sya ibu 3 ank.. N kalau ad rezeki insyallah akan tmbh sorang lg.. Sya nk tye ibu2 dlm ni yg ad masalah pendarahan seperti Sya.. Sya br 8week.. Ahad lepas Sya mgalami pendarahan.. Xbyk.. Lebih kurang mcm period.. P kcemsan.. Dya cek jalan.. Masuk alat kot jalan.. Lpastu scan.. Masa scan tu dktr ckp baby kecik sgt dlm 4cm ja.. N baby tu ddk rendah sgt.. Dktr kata kemungkinan dya akan gugur.. Dan kemungkinan jgk dya akan naik balik n normal spt biasa... Masalah nya sekarang ni darah still ad.. Masuk hr ke5 hr ni darah dh bkurang mcm last2 period.. Si Sya nk tye.. Adakah ia normal.. Atau dlm masa 5hr ni ada ka akan jadi apa2 kt baby Sya.. Sya mohon pendapat semua.. Sbb ni first time jd pendarahan mcm ni.. Dktr srh bykkan rehat, jgn buat keje2 berat.. Ok.. Sya dh buat semua tu.. Cma skrg ni Sya bmbg sgt tkt2 kalau p jmpa dktr lg 2mggu Tkt dktr ckp ad masalah apa2 kt baby Sya.. Mohon pandangan ibu2 dlm ni yaa.... Sekian...

1 Balas

Ye..sy..mmg ade msaalah pndarahan smasa awl khamilan..doc bagi sy minum ubat duphaston..ntok kuat kn kandungan..n alhamdullilah..skrg sy da 25weeks+..jgn buat keja berat..n bed rest dlm sebulan sy buat..

5y ago

Pndarahan xla heavy mcm period..mmg sakit la area ari2..mcm senggugut tu..