Ada ke sama mcm sya,,?

salam,,takdi sya prgi scan 5w4d ad nmpk bulat tapi kecil tak boleh nk ukur,tpi dktr ad ckap sesuai ng 5w rahim pun nmpk kembang mcm pregnant lpstu klau xpreg akan nmpk darah period akn period tpi xde pun darah akan period,prgi scan sbb nk sdpkan hati sllu je fkir ada bby tak dlm prut ni terasa alahan smkin kurang baru ni ad je pergi kk sbb swab keptihan sebelum preg ad +ve gbs,test air kencing +ve dkat kk p dktr xscan sbb msih awal katanya,tpi terfikir tulah.tpi kecil buat sya terasa sedih bimbang. Ada ke macam saya tapi kandungan lpastu membesar dgn baik,bleh share bg kata semangat kat sya,pdhal masa ank first sya cnfirm preg 4w xnmpk apa2 pun repeat baru nmpk bby,,tpi ntahlah yg ke2 ni sya takut sgt xjdi buat sya sedih fkir mcm2.smge kandungan sya membesar dgn baik,aamiin

Ada ke sama mcm sya,,?
5 Balas

Jangan risau tau sis fikir yang baik2 je. Saya pun takde alahan apa2 perut pun kurang denyut saya pun asyik fikir yg sama macam sis. Tapi takpe alhamdulillah sebab alahan tu dah makin berkurang. Anak kita ada je dalam tu membesar dengan baik. Oh ye saya pun gbs ve anak sebelum ni dan selepas bersalin pun masih sama. Sy test dalam 5 bulan lepas. Doa banyak2 ye selalu zikir ya hafiz ya muhaimin. ❤️

8mo ago

trme ksih bg kata semangat..😍

awal lagi sis sebab dia bentuk ketulan lagi mmg tkkn nampak apa apa , tunggu 8week keatas insyaallah nampak . saya pun tak gi klinik sebab mak saya kata awal sangat dia suruh saya duduk ruma diamdiam . insha allah ada tu cuma skrg dia tngh membentuk kalau scan pun tkkn nampak . jangan risau jangan stress & jangan buat kerja berat berat tauuu

8mo ago

btw pergi je wak klink cek

saya pun cek hari tu 5w masih bulat je.. x nampak apa²..doktor suru datang lagi 2 weeks. xda alahan langsung..rasa mau mual saja tp sekejap².. cepat lapar dari biasa..risau juga hati ni . sy sampai cek upt atau opk hari² tau sbb takut . yala..lama mengidam nak ada anak. baru di makbulkan..Alhamdulillah.

8mo ago

sy tgu 4 tahun

awal lg sis.. sy 6tahun lepas pn mcm tu 7w hanya kantung,tgu 2w lg rpeat scan nmpak.. sy skrang mgkin dah 7w tp x g scan n buat buku pink lg... haritu masa 5w scan cmfrmkn kandungan nampak kantung je

8mo ago

oh.smge d permudhkn urusan awak.ye

sy scan 5w pon kcik sgt xleh ukur. now sy 6w x scan g. nk tgu 8w scan lain

8mo ago

tulah,,sya pun nk tggu scan 8w ke atas kut.hrap2 d permudhkan urusan kita dan ank mmbesar ng shat.aamiin