Keluar wrna coklat dah masuk hari ke4 .. g klinik doc kata takdak apa2🤧

Boleh sya thu biasa klu spotting , darah keluar paling lama brapa hari ye?atau dia keluar sikit dlm msa sehari ke mcm mna ye?Sbb sya dh bnyk hari keluar wrna coklat , prgi klinik doc kata mngkin pendarahan awal pregnancy..sya kompius kadang2 dngan doc😣Msa gugur haritu pun doc ckp mcm ni jgk , last2 gugur sbb dngar kata2 doc , katanya pendarahan biasa😢Tlong ibu2 yg mna sudi jawab soalan saya , tdi sya kencing n ad keluar ketulan kecik wrna hitam darah gitu .. #bantusharing #pleasehelp #ingintahu #firstmom

3 Balas

sy aritu ada kuar darah setitik dua, mmg cpt2 pg emergency. sy xnk tggu lama2. masuk bilik dr. dr terus decide guna speculum tuk tgk rahim dan then seluk pulak tuk tgk rahim ada x terbuka ke tertutup. alhamdulillah tertutup. dr xde bg ubat apa2 cuma dr suruh bedrest je. alhamdulillah xde da darah keluar lg. mmg balik dri hospital tu sy baring je kat bilik. semua keje rumah sy x buat en abg yg buat. sbb dr ckp org pregnant mmg kne byk bedrest..

Saya masa first spotting keluar warna merah muda tapi setitik je dekat pantyliner, terus pergi checkup dengan doktor.. doktor ckp itu darah spotting biasanya berlaku sblm 16minggu.. dua tiga hari mcm tu saya bangun pagi ada darah lagi setompok tak byk... hari ketiga dia dah start colour coklat.. sekarang saya dah 16minggu semua tu dah takde Alhamdulillah

Doc ada bagi ubat utk kuatkan rahim tak?

2y ago

Ada sis .. alhamdulillah mngkin jgk asbab sya mkn ubt tu n skarang dh xde dh kluar wrna coklat tu .. last smalam ad keluar ketulan darah kecik .. mngkin tu yg last kot .. n try check balik harini darah tu dh xde .. alhamdulillah risau dh sya .. harap lps ni xde dh .. moga bby pn baik2 je smpai bersalin🤲🏻