40 minggu

Mlm tadi 29/3 sy ke hospital sbb dh msok due date. Tp bukaan mseh 1cm. Lpastu doktor tlg bukakn jln utk sy mlalui kaedah membrane sweeping, doctor seluk utk bukakn jln. Ptg td klua darah lendir tp tak skit. Soalan sy, utk ibu2 yg ada pengalaman mcm sy ni, lpas skali doktor buat membrane sweeping tu, adakah bukaan rahim semakin cepat dan dpt bersalin normal tanpa prlu induce ?? Berapa lama ye bukaan rahim tu nk buka sekurg2ny sampai 5cm ?? Pastu ptut ke saya blik ke spital bla dh klua darah lendir tu ??

40 minggu
5 Balas

Saya hari tu keluar tompokan macam ni jugak..pergi check bru bukak 1 cm..doktor suruh balik..sebab biasa lambt lagi nak bersalin dalm 2/3 hri mcm tuh..sy pun balik..tahan sakit kat rumah..semalam tak tahan sgt..terus pergi hospital..check dah 5cm.terus mcuk lb.tak sampai sejam dah bersalin..tgok atas org jugak..ada yg cepat ada yg lambat prosesnya..better pergi hospital check.

kalau ad keluar tompokkan drah mcm ni boleh ke hspital sis . semoga dipermudahkan segala urusan ❤️

pg hosp trus sis... n byakkan bjln utk cptkan bukaan

pi hospital terus

F