3rd Trimester HB Low

Salam / Hi ibu2 semua.. sy skrg dh 34week. Tp hb semakin rendah... Skrg pun sy dh ambk maltofer 3bj sehari tp tetap xnaik.. ibu2 ade tips x untuk naikkan hb...

10 Balas

saya dari 9 naik 11.8! saya minum susu kambing & saya tukar ubat HB. obimin & zincofer semua tak naik, makin turun. saya makan iberet + minum susu kambing , tetiba HB saya naik ke 11.8 terus. nasib baik naik. kalau tak, saya kena cucuk apatah kat pinggang tu, and kesakitan tu sampai nak beranak nanti. tu yang nurse KK bagitahu kt saya.. selain itu, sis kena makan jambu batu, makan sayur brokoli, makan kerang tak lebih dari 21, makan buah delima . insyaAllah HB sis akan naik..