berat baby usia kandungan

Salam ibu2 .. saya nak bertanya normal ker kandungan dalam 32week berat baby 1.9kg ++?? Boleh share x diusia kandungan ibu2 sekrang berapa berat baby ??

30 Balas

sy skg dh 32w ...doc kta bby besar ..berat bby dh 2.8kg...tp dh mmg taw bby sy besar2...ni ank ke 4...bby sy smua 4kg...ank num 2 je 4.16kg ...bersalin normal tp msuk icu 3ari sbb bledding truk lpas bsalin....hrap2 num 4 dpmudahkn...

normal tu ..xpe dia kecik ..nanti kat luar dia cepat besar lah tu . baby besar lg ada risiko czer .. sy bsalin 26/7/2021 38weeks 3days baby 2.43 kg jer ..bru ja keluar tp skrg dah nak 3 kg lbh berat da☺️

sy 31 weeks, baby berat 1.5kg.. doc kata normal tu.. mak sy ada pengalaman dah cukup bulan nak bersalin berat baby doc cakap baru 1.5kg, tp keluar2 baby berat 3.8kg.. kuasa tuhan 😊

Saya kurang pasti sis. Apa yg saya tahu as long as Doctor kata normal, tak perlu risau apa2

Salam...kandungan week 27 n berat 1.1kg. doktor kata normal berat dgn usia kandungan.

masa 36weeks, berat baby 2.8kg . skrg dh 38w4days , tktau berat baby dh berapa 🤣

Sy sekarang 28 week = 1.2kg berat baby. Doc ckp normal.

18w berat baby 265g, sedikit besar doc sy ckap 😅

sy sekarang 32w berat baby 1.6kg. doc kata normal.

Sy baru 23w bby berat 2.2kg... Sbb sy ade gdm😔