contraction palsu 32w4d

salam ibu2 saya nak tanya td dalam jam 5 pg saya terjaga sebab tiba2 sakit perut yang teramat sangat memulas2 dan sakit pinggang. sakitperut macam nak sembelit tp lg sakit macam sengugut xboleh gerakan badan dlm 30 minit juga sampai sy menagis dan kejut suami nak ke kecemasan . eh tiba2 hilang itu nama dia contraction palsu ye. saya dh risau td. and sampai skrg 7 lebih tak de rasa sakit and rasa baby gerak2 .. xde pengalaman first baby..

2 Balas

Sye pernah experience mcm ni jugak mse tu kandungan lebih kurang 30w. Sye kena masa nak tido dlm kol 11 mlm. Perut memulas sakit mcm senggugut, sakit ya amat bole kata rse dia selang stgah jam skali. Rse lebih kurang mcm contraction kot klau based ape org ckap sbb ni first baby takde experience. Da la husband keje mlm mse tu mmg cuak engat nak terberanak da 😂 Sye baring je mengiring ke kiri. Sakit tu berterusan smpai kol 1 pagi last² sye tertido sndiri. Bangun subuh hilang da sakit tu baby pun gerak mcm biasa. Skarang da msuk 36w x pernah kene lagi mcm tu.

4y ago

seriau dah td .. suami ty nk beranak dh ke😆.. dh la baru packing brg2 hospital smlm.. semoga di permudahkan segala urusan kita

Iyer sis tu contraction palsu..

4y ago

tq sis.. sekali je td jd pastu xde dh