mucus

Salam ibu2 Nih ke orang panggil mucus tu Or tanda bersalin ye, saya 36w Tak daya nak lemah je badan rasa nak tido je Baby gerak pon slow nak masak pon tak daya, tadi siang ikan pon naik peluh satu badan lepas je berdiri sakit bawah perut duduk pon sakit juga terima kasih

mucus
8 Balas

ni slalunya keputihan biasa , sbb sy time 32weeks dah keluar darah brcampur lendir putih , yg tu baru tanda2 .. sbb time tu bukaan beranak dh 3cm , 35weeks tu dia kelua banyak lagi & air ketuban pecahh .. sy bersalin 35weeks tu juga 😅

hai sis mcm mna result ? ada jmpa doc tak ? klau tk slap saya ni cuma keputihan saja . hujung² mmg slalu mcm ni . sbb saya pun pnah jadi mcm ni . tp tkdan kesan pun nk bersalin . smpai over due dah ni haa 😅😅

Lebih kurang macam tu. Tapi tak semestinya terus nak bersalin. Memang ada jenis awal keluar mucus plug tu. Kalau yang campur dengan darah, memang kejap lagi nak bersalin.

kadang akhir2 mmg akan ada bykk keputihann.. kita sebagai perempuan jagalah kebersihan.. kemungkinan mucus yg lebih tepat adelah bercampur dgn darahh

Tu mucus sis, macam keputihan. Kalau air ketuban, dia putih jernih. Macam air chrysanthemum tea. Tu based on experience saya

kalau tnda brsalin. lendir cmpur darah sis

mcmna sis..? ok tak sis..? da g cek ke

g spital cek