COVID test positif

salam ibu2 nak tanya , siapa pregnant ada pernah kena covid ? mcm mana ye ? minum apa utk bg hilang ? pregnant 6bulan . risau dekat baby

5 Balas

Sy baru je kena 2 mggu lepas. Minum air lemon+madu suam tiap2 hari pagi & petang. Kalau awak rasa makin teruk boleh pegi klinik jumpe doc. Nnti doc bagi ubat yg sesuai utk ibu mengandung. Semoga cepat sembuh.

saya warded 3 hari masa 16w.masuk air n makan paracetamol je..doc suh warded utk pantau ibu n baby.lepas habis kuarantin terus buat detail scan risau kt baby.alhamdulillah semua ok.

Sy baru kena tapi doc trs refer ke hosp besar utk pantauan ibu dan baby . Lps 3 hari discaj pun masih tak berapa sht sgt . Siap dpt ubat enjit cair darah utk 2 minggu .

sy penah kna COVID test positive mse pregnancy usia 1 Bulan .. sy minim air kelapa Muda tanpa gula + limau nipis + cengkih .. alhamdulillah smggu sembuh

Saya minum air kelapa je dua hari straight. Tahu2 dah negatif. Tp kalau ada check spo sama ye. Kalau below 95 cpt2 pergi hospital.