berat ibu hamil turun berapa kilo bila berpuasa?

Salam 8 Ramadhan ibu2.,😬ada x ibu dlm ni yg berat turun 2kg selepas 8hari berpuasa ni.. saya baru 12w.. 1st time hamil bulan puasa.. anak 1st dulu berpantang dibulan puasa😬

1 Balas

saya dah 31minggu ni turun 1.5kg 😂 kena makan lebih sikitlah nampaknyaa

2y ago

😂😂 saya baru je call doktor saya. dia kata kalau bmi underweight baru kena risau turun berat. kalau normal/overweight ok je turun sikit. atau kalau sebulan sebelum due tak boleh turun mendadak jgk. so rasanya normal jela kot ni hehe