due bulan 11

salam ibu2 ..ada tak yg due bulan 11 tapi masih tak buat persediaan lg ..ada tak ibu2 yg sudi kongsi rezeki dgn saya ..

17 Balas

due 16/11. 95% barang dh beli. excited anak first. 😂 prmpuan pulak . mcm2 la nk gayakan. semua beli shopee je. tersangat la murah time payday. lagi 5% husb suruh beli walk in . contoh mcm diapers, botol susu, dgn susu dia utk standby klau susu badan tak bnyk .

16/11 due baru bli baju baju baby. Pampers dapat free yg newborn dr drypers (60 kpg). Nk claim car seat mycrs tp mak bidas ckp buat apa bukan keperluan pun. Klu baby ade org pegang x perlu car seat. Penat la debate dgn org tua ni haish pening

9mo ago

okay thanks.. harap nanti dapat la yg 60keping tu . takpayah beli dh. takut dpt 2 keping je 😂

due 7/11 , tapi dijgka doc bg tarikh czer 3w awal.. belum dpt tarikh.. saya pon tak prepare pape lagi, wlaupon ank no 3, tp brg baby semua dh bg org.. semoga ada rezeki ibu2 yg struggle menyediakan brg2 baby.. insyaAllah ada rezeki anak2

9mo ago

czer sbb next ni czer ke 3

Due 25/11 tak tahu nak kate lambat lagi or dah suntuk masa nye..tapi barang2 1 ape pon tak beli..tak tau bila nak pegi mencari tapi hati dah risau takot tak larat nak shopping barang baby kalau dah masuk 7 bulan nanti..

9mo ago

sama due kita.. sy pn xbli apa2 lg.. dh add to cart lt shoppe tp xpay je.. hahaha.. nie baby ke3.. sblm nie 2 boy.. kali nie scan dr. ckp girl.. tp suami ckp nnt nk scan lg skali.. kalo btl girl baru bli brg² 😅

Ya Allah sama la kita 🥲 even stroller & car seat pun tak terbeli beli lagi ni awak… sbb terlampau blur and overwhelmed. Ni baby first so sgt lost… walaupun dh tanya2 org tp still lost 🥹

9mo ago

stroller & car seat xperlu lg utk bany NB nie.. cuma sediakan keperluan masa dlm LB & pantang dulu.. cth baju NB 3psg, baju 0-3m 3psg.. lbhkan baju utk 3m ke atas sbb baby cpt besar.. pastu pampers, wipe tissue, toiletries baby, barut n tungku baby, susu formula (incase xde susu awal² brsalin).. pastu sediakan keperluan utk ibu brsalin & berpantang.. pad, bengkung, suppliment yg sesuai.. breast pump kalo brkemampuan & kalo brkerja..

1/11 baru prepare baju , and keperluan kepakaian , semoga ibu ii yang due dah dekat sentiasa di berikan rezeki melimpah ruah , saya beli setiap minggu 2/3 barang sbb husb gaji minggu 🥰

9mo ago

selang sehari dengan saya..2.11. lom prepare apa lagi.baju2 lama baru punggah dalam bakul nak basuh. baju bersih n elok cuma nak kena cuci.. lain2 tunggu bulan depan kot... hihihihi

sy due 29/11. Barang hampir lengkap😄 Tinggal nak beli sabun² minyak² baby je lagi nanti.. pampers pun tak beli awal .. nak beli time bulan9 nanti..

9mo ago

yg penting beli pakaian dia dan pampers.. tapi baju beli besar sikit xpa sbb baby cepat besar

Nak tnye sikit ibu2 yg due bulan Nov ni, dh nampak baby bump ke.. dh nk masuk 7bln tp perut kecik je..org tk perasan sy pregnant pun..

9mo ago

saya dh nampak dh tapi xbesaq

sya pun xsedia apa2 lg , due 25/11 , guna baju kakak dia je , insyaallah masuk 7bln kita bru topup pelan2

saya due 26/11 sy pun x beli lg brg2 baby, mood nk shopping brg baby belum smpi lg 🤭🤭