Due bulan 11 ( 14/11/2022)

Ada tak ibu2 yg due bulan 11 yg bersalin awai ka ? Atau yg dah start contrction ? Saya 35 minggu 5 hari , tak sure lah nak beranak ka apa contraction kerap sakit bahagian ari2 dah 😥 ##seriusnanya #ingintahu

14 Balas

due saya 20/11 ni..sekarang perut pun dah mengeras je..tp baby aktif tendang2 kita 😄..nk tido pun dah tak selesa..pusing kiri kanan tak kena..kaki dah start bengkak..kt ari2 terasa juga mcm cucuk2..hari2 ckp dgn baby supaya keluar awal sikit ☺..esok masuk 35week..sy doakan moga kita semua di permudahkan urusan bersalin nanti..amin yra 🤲🏻🤲🏻

2y ago

Due sy 19/11. Tapi. Sorry tanya false contraction tu rasa camne? Sebab sy pun lately ni susah tido malam. Tak lena. Pusing kiri kanan tak kena huhu. Nak kata sakit pun tak juga. Tapi tak selesa lah😅 sy hari2 cakap dengan baby keluar lepas 37w taknak awal huhu and tunggu daddy ada 🥹 sebab pjj huhu

Due 22.11.2022. Harini 34minggu 4hari. Ingat false contraction Rupanya contraction betul😢. Saya baru lepas cucuk matang paru paru baby. Yaallah sakitnya Allah je tahu. Baby mengeras, 5-10minute. Pergi swasta cakap false contraction, tapi bila dah sakit sangat. Terus pergi hospital

2y ago

Perut mengeras campur memulas. Setiap 5-10minute. Sangat kerap. Tambah pula sakit pinggang. Tapi kalau masih boleh bertahan. Tahan je. Saya memang tak boleh tahan. Bukaan dah 3cm

sy due bln 11... 10hb 11... tp da brsalin da... 6hb 10 ritu... bwu 35w ngam2... berat baby 2.63kg... Baik p cek jalan sne... sy mcm tu la .. p cek da 2cm... besok ye da 4cm... trus msuk lr... last2 beranak awal....

Macam mane rse sakit contraction tu😔.. sye tak boleh tido dari smlm lagi sakit perut muncucuk 🥺.. boleh bagithu sye tak .. cirit birit serta muntah tu tanda tanda jugak ke ? #firstbaby😔

2y ago

kalau baby pramatang xckup berat.. kena tahan wad smpai berat ok.. penat nk ulang alik ke hospital smata2 nk hntar susu.. kena pastikn berat baby 2.6kg keatas bru balik skali dgn baby.. kalau x balik sorang² xde anak dkt sbelah.. excited nk baby kluar awl tp lbih baik tggu ckup 37 mggu keatas.. xbnyak sgt risiko

hmm sy bru je rasa false contraction msuk 36w ni due 9/11 ..bby dh 2.7kg dh .. tringin branak awal sbb first bby huhu jgn lagi berat bby 2.7kg ..smga kita sma dprmudahkan amiin

2y ago

Due kita sama sama sis 8/11. Nervous pula sbb tkthu tanda2 nk brsalin tu mcm mna. Tapi tk sabr2 nk jmpa baby nya😅

mira aqila : saya tak cirit birit ..cuma berak biasa dh skrg ..slmani najis keras + hitam sbb smbelit..tp skrg tba2 biasa je .. rsa nak muntah tu apbila mkan je ..rsa sengak

Due 13/11 tp blm ada tanda apa2 cuma sakit pinggang yg terlalu,28/10 serah diri sebab gdm on ubat...apa pon semoga d mudahkan semua urusan bersalin kita semua Aamiin Ya Allah 🤲

2y ago

sama la sis saya pun first mom🤭

Sama due dgn saya, saya baru bersalin khamis lepas 13/10.. sbb pre eclampsia.. 35w 3 day time tu.. sy baru discharge ward semalam.. baby dalam nicu lagi 2.24kg

sama due kita sis 14/11. stakat ni sy blum ada apa2 tanda lgi. kerap jga mengeras tpi kjap2 ja klau baby nak bgerak2 sbb aktif sgt walaupun dh bsar.

sama due dgn sy,,tp ni dah ad rasa sakit n mengeras je perut..doa kn sy jgk yer biar dipermudahkan urusan bersalin nanti.,❤️